Spraakmakers

Of het nou gaat over een groot congres, een familieweekend of een date, het is niet altijd makkelijk om je gesprek aan de praat te krijgen. Soms weet je even niet wat moet zeggen of hoe je op nieuwe mensen af moet stappen. In deze blog zetten we een aantal spraakmakers op een rijtje. Producten en initiatieven die het makkelijker maken om een gesprek aan te gaan of het eens een keer over iets anders dan koetjes en kalfjes te hebben.

Vertellis - Vragenkaartspellen

IMG_7781_mod.png

'Vertellis' zijn vragenkaartspellen om vrienden, families en collega's op een speelse manier dichterbij elkaar te brengen. Eenvoudig, leuk en met diepgang. Door met aandacht naar elkaar te luisteren en elkaar verdiepende vragen te stellen ontstaan leuke verbindende gesprekken en memorabele momenten. Iedere vraag is zo geformuleerd dat deze op een positieve manier gedachten en gevoelens oproept en tot diepgang kan leiden.

Vertellis is er in drie versies

  • Vertellis Relatie-editie; Hoe simpel een goed gesprek ook klinkt, in de tijd waarin we nu leven met alle (technologische) afleidingen en ons drukke en stressvolle bestaan kan goed communiceren met onze geliefde steeds lastiger worden. Deze editie is zo ontworpen dat je het meerdere keren per jaar kunt spelen. Alle belangrijke onderwerpen van jullie leven (samen) komen aan bod. Dit zorgt voor meer begrip, waardering en liefde.
  • Vertellis Gezinseditie; In onze prestatiemaatschappij ligt de druk op ouders en kinderen steeds hoger. In ieder gezin hebben veranderingen en situaties die bij het leven horen, zoals een nieuwe baan, naar een andere school gaan of relationele perikelen veel invloed. Ook de digitale vooruitgang, denk aan smartphones, kunnen voor uitdagingen in het gezinsleven zorgen en tot irritaties, ongeduld en onbegrip leiden. Hierbij stilstaan en erover praten schiet er vaak bij in. De Vertellis Gezinseditie is ontwikkeld om dit op te lossen!
  • Vertellis Feestdagen-editie; Deze editie is bedoeld om gesprekken met meer diepgang te stimuleren tijdens de feesdagen. Door de commercialisering van feestdagen met veel focus op eten en versiering lijken we soms te vergeten waar het eigenlijk echt om draait, een gezellig samen zijn en waardevolle momenten met elkaar beleven. Met deze editie sta je onder andere stil bij (individuele) unieke momenten van het afgelopen jaar en praat je over plannen en dromen voor het komende jaar.

Meer informatie is te vinden op; www.vertellis.nl

WAT VIND JIJ EEN GOEDE VRAAG OM IEMAND BETER TE LEREN KENNEN? 

 

Netwerkkleed

WijntjeErbij.JPG

Het Netwerkkleed is een tool in de vorm van een tafelkleed dat op een effectieve en ontspannen manier een gesprek verzorgt. Een ijsbreker. Tijdens dit ‘diner’ snijd je geen vlees aan maar een onderwerp. En je mag opscheppen, geen groenten maar over jezelf.

De intieme setting opent een gesprek en de structuur zorgt voor verdieping. Het brengt balans tussen introvert en extravert, tussen formeel en informeel. Professioneel maar met humor! Het Netwerkkleed is een kant-en-klare tool om de gunfactor te verhogen en concrete verbindingen te maken.

Het Netwerkkleed kan ingezet worden voor:
Netwerkbijeenkomsten en evenementen
Teambuildingsactiviteiten
Verandertrajecten
Intervisieprogramma’s
Workshops en trainingen

Hoe werkt het netwerkkleed?
Net als bij een echt diner bestaat het ‘netwerkdiner’ uit een voor- hoofd- en nagerecht. Tijdens het voorgerecht stelt iedereen zich kort voor. Met verrassende vragen tijdens het hoofdgerecht worden de deelnemers uitgenodigd om over zichzelf te vertellen en hun behoefte kenbaar te maken. Bij het nagerecht worden de deelnemers gestimuleerd verbindingen te maken.

Meer informatie is te vinden op; www.netwerkkleed.nl

Borrelpraat, spraakwater en kletskoek (Flessenwerk)

foto 4 praatflessen (002).jpg 2.jpg

Praten, spreken, kletsen, converseren, babbelen, keuvelen en dan hebben we de ietwat grovere benamingen van ons spraakvermogen nog niet genoemd! Aangezien er zoveel namen voor praten zijn, is het iets wat de mens blijkbaar graag doet! Maar soms weet je wel eens niet waar je moet beginnen, of loopt een gesprek een beetje vast óf ben je gewoon door al je vragen heen, dan is deze spraakserie van Flessenwerk een geweldig leuke uitkomst!

Een lekker spel! In een thema naar keuze
Dit spel is te spelen (en te nuttigen natuurlijk) bij tal van gelegenheden. Door de vele verschillende thema's en vraagstellingen, blijven de gesprekken keer op keer verrassend.
Een goed gesprek gegarandeerd! Of juist een hilarisch gesprek!

Verkrijgbaar in:

  • Hartenkreten
  • Peptalk
  • Borrelpraat
  • Spekkie voor je bekkie
  • Kletskoek
  • Klare wijn
  • Spraakwater

Meer informatie is te vinden op; www.flessenwerk.nl


Deze blog wordt regelmatig aangevuld met nieuwe spraakmakende producten en initiatieven. Welk product mag er volgens jou zeker niet ontbreken?